cover

Våra träningar

Nybörjarjudo

Nybörjarträning för alla som fyller 7 år under terminen upp till ca 12 år. Gradering till vittbälte med gult streck i slutet av terminen. Grundläggande tekniker blandat med mycket lekmoment för att bygga motoriken. Detta är inkörsporten till all judoträning för alla barn.

 

Vitt med gult streck till gult

Judoträning för judokas som har vitt bälte med gult streck eller gult bälte. Här tränar alla som var nybörjare terminen innan. Vi bygger på med tekniker med målet att ta gult bälte och sedan träna inför orange streck. Judon blandas med lek.

 

Orange streck - blått

Judoträning för judokas med bältesgraderna gult bälte med orange streck och uppåt. Vi tränar mer tekniker och utvecklar judon med målet att förbereda judokas för kommande graderingar, även om judon fortfarande varvas med lek. Grunden är tekniker upp till grönt streck och för de högre graderna (grönt - blått) krävs att judokan själv tar mer ansvar för att träna tekniker med stöd från tränaren. Nybörjare i 11-13-årsåldern är välkomna här.

 

Orange - blått

Judoträning för judokas med minst orange bälte. Teknikinriktad träning som syftar till att träna tekniker för de högre graderna. Här kan också kata tränas.

Träningsinnehållet anpassas och planeras efter de judokas som kommer på träningstillfällena. Här ställs större krav på disciplin och att man hanterar tekniker från de lägre bältesgraderna bra.

 

Judo (från 14 år)

För alla från ungefär 14 år och uppåt, inklusive mammor och pappor som vill lära sig vad barnen håller på med. Allt från grundläggande judotekniker och motion till tävlingsinriktad träning. Träningarna anpassas efter deltagarna. Perfekt tillfälle att komma igång och röra på sig igen, oavsett vad eller hur mycket man tränat tidigare. Här passar också de vuxna nybörjare.

 

Randori/Fys

Tuffare träning där randori blandas med judoinspirerad fysträning. Alla är välkomna, men man måste träna minst ett annat pass i veckan för att vara med på randori/fysträningen.

 

Lekjudo

För de minsta. Mycket lek och motorisk utveckling med judotänk. Bra förberedelse för nybörjarjudo. Finns för två åldersgrupper; 3-4 år där barnen tränar tillsammans med sin föräldrar och 5-6 år där barnen tränar själva.

 

TEMA

Olika träningar vid olika tillfällen. Information inför träningarna annonseras i dojon och på Facebook. Önskas någon särskild träning, prata med din tränare.

 

Återkommande frågor och svar

 

Jag var nybörjare förra terminen och har vitt bälte med gult streck – var hör jag hemma?

Du är välkommen till judoträningarna för vitt med gult streck.

 

Jag var nybörjare förra terminen men missade graderingen till gult streck…

Du är välkommen till judoträningarna för vitt med gult streck och kommer att få en ny chans att gradera – prata med din tränare.

 

Jag vill börja träna judo men större än andra barn och det funkar inte riktigt att träna med jämnåriga…

Inga problem – kom ner och prata med tränaren så löser det sig.

 

Jag vill börja träna judo men mindre än andra barn och det funkar inte riktigt att träna med jämnåriga…

Inga problem – kom ner och prata med tränaren så löser det sig.

 

Jag vill börja träna judo men är lite äldre och tycker jag är för stor för att börja nybörjarträning med 7-9-åringar…

Inga problem – du är välkommen till träningen “orange streck - blått” där du får lära dig judo från grunden.

 

Är det läskigt att gradera?

Lite pirrigt kan det kanske vara, men inte särskilt läskigt. Din tränare ser till att du är väl förberedd, och den första graderingen till gult streck är väldigt snäll och du gör den tillsammans med dina träningskompisar. Det kan vara föräldrarna som är mest nervösa… 

 

När måste jag ha en riktig judodräkt?

Du kan börja nybörjarterminen utan en riktig dräkt – kom bara ihåg att du skall ha mjuka kläder med långa ärmar och långa ben och att det inte får finnas några blixtlås eller annat av metall som dina kompisar kan göra sig illa på. Så fort du bestämt dig för att fortsätta med judon är det dags att skaffa en riktig dräkt – hela träningen lyfter då, allt blir mycket bättre och roligare. Till din första gradering måste du ha en dräkt. De är ganska billiga och kan köpas i dojon.

 

Jag har kört judo förr men det är många år sedan och jag är helt ringrostig – vart passar jag?

Vuxenjudon passar bra.